Serie kunstwerken van handen en voeten van mensen (in Ethiopië)

uit 2000 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

voeten

2019

Serie van voeten uit Ethiopie. Fotografie, stikwerk, diverse materialen, acrylverf op linnen doek

Herdersjongen

2022

Herdersjongen in Ethiopië zit te dromen en houdt een stok vast. Je ziet een detail van zijn handen en blauwe mantel. Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

Oude vrouw leunt op stok

2022

Oude vrouw in Ethiopie leunt op een stok. Detail van haar handen.  Textiel met stikwerk en geverfde stoffen.  

Handel

2015

Meisje op de markt in Ethiopie verkoopt limoenen. Geborduurde foto met stikwerk en loden rand

herder met stok

2015

Handen van een herder in Ethiopie, die uitrust. Hij houdt zijn stok vast terwijl hij zit. Op textiel. Stikwerk met wol. Gedroogde wortels op de randen.  

Ethiopie vrouwenhand

2014

Een vrouw op een markt in Ethiopie pakt eten uit een zak. Geborduurde foto met loden rand

kinderen verkopen limoentjes

2012

kinderen op de markt verkopen limoentjes.

Blij met de laatste druppel water

2011

Deze jongen in Ethiopië is blij met een lekkende waterleiding. Hij vangt de laatste druppel op. Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

Graankorrels voor het avondmaal

2011

Vrouw met doek over het hoofd in Lalibela in Ethiopië is bezig met het schiften van graankorrels voor brood voor het avondmaal in de christelijke kerken van Lalibela. Foto met stikwerk, acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels

Herderin

2011

Geborduurde foto van herderin in Ethiopië met werpslinger (voor het slingeren van stenen naar de schapen) om haar schouder. Om haar hals een koptisch kruis. Omlijst met rand van lood en vezels.

Kaf van het koren scheiden

2011

Man in het noorden van Ethiopië is bezig met het scheiden van het kaf van het koren met een grote handgemaakte mand boven zijn hoofd. Het kaf verwaait. Foto met stikwerk, zand, acrylverf. Met rand van lood en vezels

Limoentjes

2011

Op het wortelgestel van een oude boom staat een mand met limoentjes en een metalen bak met houtskool klaar voor de markt (in Ethiopië). Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

Mag ik een snoepje?

2011

Kinderhand van meisje uit Ethiopië, dat om een snoepje vraagt. Foto met stikwerk, bewerkt met acrylverf en zand, omlijst met loden rand

Monnik

2011

Monnik in Ethiopië toont zijn zelfgemaakte staf, gemaakt van een deurstopper, koperen buis en metaaldraad. Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

Oude vrouw

2011

Oude vrouw in de bergen van Noord Ethiopië leunt op een stok, een tak. Haar kleren zijn versleten en tegen de kou heeft zij een blauwe deken omgeknoopt. Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

Priester

2011

Priester houdt een kruis vast en zegent gelovigen. Gelovigen mogen het kruis kussen. Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

Visvangst

2011

Vrouw in Ethiopië toont haar net gevangen vissen in een grote rieten mand. Foto met stikwerk en beschilderd met acrylverf. Omlijst met rand van lood en vezels.

waakhond

2000

Straatbeeld van sloppenwijk. De waakhond bewaakt de armoede. Handbeschilderde foto met olieverf op zwartwit foto